Közvetlen elérhetőség: +36 (30) 820-3590
Üdvözöljük kedves látogató lépjen be , vagy hozzon létre egy új fiókot

Az ékszerek ápolásaTermékpalettánk összeállításánál az volt a célunk, hogy mindenki megtalálja a hozzá való ékszereket, amelyek bármely alkalommal vagy évszakban viselhetőek, és bármely öltözet ragyogó kiegészítői lehetnek, passzolnak egyéniségükhöz, életmódukhoz, életkorukhoz. Árképzési filozófiánk alapja, hogy az ékszereinket bárki számára hozzáférhetővé tegyük.

Fém ékszerek:

A nem nemesfémből készült ékszerek antiallergén, réz alapú ötvözetből készülnek, arany, illetve fehér arany, illetve egyes estben platina bevonattal. A felhasznált arany és fehér arany minden esetben 18 karátos. A bevonat vastagsága: ,03-0.05mic.

Ezüst ékszerek:

Az ezüst fehér, erősen fénylő, az arany után a legrégebben ismert nemesfém. Az ezüst sem alacsony, sem magas hőmérsékleten gyakorlatilag nem oxidálódik. Az ezüsttárgyakon látható feketés-szürke elszíneződés nem oxid, hanem az ezüst kénnel alkotott vegyülete. A városok levegője egyre több kénvegyületet tartalmaz, amely az ezüsttel nedvesség hatására ezüst-szulfidot (Ag2S) alkot. (Érdemes figyelni egyes kozmetikumok hatását az ezüstékszer elszíneződésénél, és vagy egyik, vagy másik viselését, használatát hagyjuk el.) Ezért a tárgy felületén előbb barna később koromfekete bevonat keletkezik. (Zöld és barna patina is keletkezhet az ezüstön.) Ez a réteg a kereskedelemben kapható ezüsttisztító folyadékkal eltávolítható. Hogy sokáig megmaradjon az ezüst ékszer újszerű állapota, és időben megakadályozza a vastagabb ezüst-szulfid réteg kialakulását törölgesse rendszeresen karcolásmentes, puha anyagból készült, ezüsttisztító kendővel.

Az ezüsttisztító folyadékot csak kő vagy gyöngy nélküli, nem antikolt ékszerek, tárgyak tisztítására használja! A nagy tisztaságú ezüst makacsabb szennyeződésével is igen jól elboldogulnak. A szappanos víz szintén segít megőrizni az ékszer szépségét, de azt soha ne felejtsük el, hogy a szárazra törlésnél semmiképp ne használjunk papírtörölközőt, papír zsebkendőt, csakis lágy, puha ruhát.

Ne tegye termálvízbe, mert az ékszeren azonnal ezüst-szulfid bevonat képződik. Ha nem viseli ezüstékszereit, tárolja légmentesen zárt, száraz helyen. Önzáró tasak, vagy egy erszény kiválóan alkalmas erre a célra. Ez segít megőrizni ékszerei csillogását és még csak véletlenül sem karcolja őket semmilyen más tárgy. Soha ne tegye ezüst ékszereit klórba, sós vízbe, szódába. Ne felejtse el, hogy néhány háztartásban található tisztítószer alapja a klór tartalmú fehérítés; ezek elszínezhetik, illetve oldhatják a drágaköveket. Soha ne használjon ultrahangos tisztítót, szalmiákszeszt, vagy bármilyen más vegyi anyagot drágakövek tisztításához; különösen türkiz, malachit, ónix, lapis lazuli (lazúrkő) és opál esetében, mert ez könnyen a kövek elszíneződését okozhatja. Törölgesse egyszerűen puha, nedves ruhával.

Ha az ékszer drágakövet vagy gyöngyöt tartalmaz, ne tegye vízbe, mert a foglalás esetleg meglazulhat. Soha ne használjon fürdetős, vagy csiszoló hatású tisztítót drágaköveihez.

Gyöngyök:

Mivel a gyöngyök természetes képződmények, felületük nagyon lágy és érzékeny. Fémmel és drágakővel való érintkezéskor könnyen karcolódnak. Ajánlott ezért a gyöngyékszereket a többitől külön tartani, leginkább egyesével, selyemzsákocskákban vagy puha anyagból készült tasakban, de be lehet tekerni kendőbe is. Bőrt ne használjon, mivel a benne levő csersav árt a lüszternek.

Ne tegye ki a gyöngyöket túl erős napfénynek, napozáskor pl. ne viselje őket. Az izzadság és a naptej árt a felületüknek, a nap sugarai vagy hősugárzó, fűtőtest közelsége pedig kiszárítja a külső gyöngyházrétegeket, mivel az anyag tartalmaz némi vizet.

Ne viseljen gyöngyös ékszert zuhanyzáskor, fürdéskor, se tengerben, se uszodában. A tengervíz nem mentes a szennyeződésektől, az uszoda vize pedig sok kémiai anyagot tartalmaz, pl. klórt.

Ne fújjon a gyöngyökkel ékesített bőrre parfümöt. Ajánlott sminkelés és fésülködés után felvenni a gyöngyökből álló ékszert, de lehetőleg ilyenkor se krémezett bőrre tegye. A zsírt, savakat vagy fehérítőt tartalmazó kozmetikumok különösen ártalmasak a gyöngyökre, hasonlóan a krémek, szappanok, samponok, hajszínezők és tisztítószerek. Ezért törölje le minden hordás után a kozmetikumok és izzadtság maradványait egy puha, száraz, és nem karcoló kendővel.

Ha nagyon gyakran hordja a gyöngyöket, akkor ajánlott évente egyszer-kétszer ékszerészhez vinni és esetleg újra felfűzetni őket. Ritkább hordás esetén ezzel akár éveket is várhat. Mindenesetre vegye figyelembe, hogy semmi sem bosszantóbb, mintha elszakad a lánc és a gyöngyök szétgurulnak a földön. Két- három évente óvatosan áttörölheti olívaolajjal a gyöngyöket, hogy megőrizzék fényük szépségét.

Drágakövek, kövek:

A legtöbb tiszta drágakő (pl. rubin, zafír és smaragd) ápolása keménysége miatt egyszerű feladat. Csak alaposan el kell távolítani a szennyeződést a felületükről, amennyiben ezt a nyitott foglalat lehetővé teszi. Így drágakövei újra visszanyerhetik fényüket. A kőből készült ékszereket lehetőleg ne ejtse le, mert nem csak a kő sérülhet, hanem a felület is, amire esik.

A borostyánkő tulajdonképpen megkövesedett fa, így ápolása nem hasonlít a kövekéhez. Ne tisztítsa erős szappannal, forró vízzel. Kerülje az ékszertisztító folyadékokat, hajsprayt és parfümöket. Olajjal érintkezve repedésein keresztül magába szívhatja azokat, de ezek nem károsítják a követ. Tárolja puha, száraz ruhában, óvja más ékszerektől, fémektől, mert karcolódhat a felülete.

Fa, bőr:

A fa vagy bőrbetétes ékszerek fokozottan vízérzékenyek ne fürödjünk benne. Fa ékszereit időnként jojóba vagy kókuszolajjal kenje át, ezáltal a fa elkerülhetetlen sötétedését is lassítani tudja. Bambuszból készült ékszereit néha olajos, puha kendővel törölje át. Vigyázzon, hogy homok, vagy durva tárgy ne dörzsölje le a felszínét, mert ha sérül, akkor már nem fog ellenállni a nedvességnek.

Ékszereink minden estben kiváló minőségűek, de ahhoz, hogy szépségüket megőrizzék fogadjon meg néhány tanácsot, javaslatot:

1) Alváskor, úszáskor és tisztálkodáskor kérjük, vegye le az ékszert.

2) Tisztításhoz ne használjon vizet, tisztítófolyadékot vagy egyéb folyadékot, amely alkoholt tartalmaz. Kerülje el, hogy az ékszer parfümmel érintkezzék.

3) Amikor épp nem viseli, az ékszert tartsa a dobozában, vagy puha bársony zsákocskában. Ne tegye ki az ékszert hosszú távú erős napsugárzásnak, illetve párás levegőnek..

4) Viselés után tisztítsa meg az ékszert puha, száraz ruhával.

Hirdetés

hírlevél

Lépjen be vagy hozzon létre új fiókot